Data_sent in K6 test summary is different in different servers

We have two similar scripts that has several URLs, these test scripts differ by only one change i.e., domainName in the URL
After running the each script, noticed that one testSummary data_sent value >> other testSummary data_sent value.
Is the individual URLs are the cause of the issue or domain server causing the issue?

Note: We have tracked individual URL’s transmitted data from this example https://k6.io/docs/examples/track-transmitted-data-per-url/ , but we did not find any difference in the amount of data sent using both domains.

Hi @Navaneeth,

Thanks for reaching out, I’ll give a shot at supporting you :wave:

First, I want to clarify a confusion on my side: “that has several URLs, these test scripts differ by only one change i.e., domainName in the URL”, do these domainName point/resolve to the same resource/server? Also, are the several URLS all using the same domain name in the context of a single script, or is it mixed?

Regardless, before even looking at k6, here’s my mental checklist when I read your post:

  • Are those domain names resolving to the same IP?
  • Are all of the URLs using a domain name, or some of them target an IP directly?
  • Are those URLs using the https protocol?
  • Is there a load balancer in front of the resource you’re fetching?

Also, it could be helpful to have some idea of what you scripts look like, would be comfortable posting an anonymized version of them here?

:bowing_man:

Hi Oleiade,

To the best of my knowledge, I will try to give the clarifications that you have asked for. Please find my clarifications under highlighted text in the below email.

Thanks,

Navaneeth


First, I want to clarify a confusion on my side: “that has several URLs, these test scripts differ by only one change i.e., domainName in the URL”, do these domainName point/resolve to the same resource/server? Also, are the several URLS all using the same domain name in the context of a single script, or is it mixed?
Navaneeth: No, each domainName points to different server, one domainName points to dev server and other to QA, Also all these URLs points to the same domain name in a single script.
Regardless, before even looking at k6, here’s my mental checklist when I read your post:
• Are those domain names resolving to the same IP?
Navaneeth: Not sure, we are using azure services
• Are all of the URLs using a domain name, or some of them target an IP directly?
Navaneeth: All URLs use the domainName only.
• Are those URLs using the https protocol?
Navaneeth: Yes, these URLs uses https only.
• Is there a load balancer in front of the resource you’re fetching?
Navaneeth: We are using azure frontdoor for one of the domain.